Jonge overvaller (17) spoorloos nadat er tot tweemaal toe geen plaats voor hem was in gesloten instelling

Een 17-jarige overvaller uit Antwerpen voor wie er tot twee maal toe geen plaats was in een gesloten instelling is spoorloos. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De politie wou hem donderdag arresteren nadat er dan toch een plekje gevonden was. De agenten konden de jongen niet vatten. Hij staat geseind.

adm

De jongeman moest van de jeugdrechter naar de gesloten instelling van Everberg. Hij had een gewapende overval gepleegd op een apotheek in Hoboken. Beide keren was er echter geen plaats meer voor de recidiverende jongere. Volgens het parket weigerde de jongen alle medewerking aan een jeugdhulpverleningstraject, negeerde hij een eerder opgelegd huisarrest en gedraagt hij zich agressief tegen zijn familie.

Eergisteren kwam de jongeman, samen met zijn moeder en zijn advocaat zich aanbieden bij het Antwerpse gerecht. Na de zitting werd hij opgepakt en zat hij enkele uren in het cellencomplex, maar ook toen kreeg hij te horen dat er “nog altijd geen plaats was”. Hij werd na twee uur in de cel opnieuw vrijgelaten.

Enkele uren later bleek dat echter een misverstand. Donderdagavond viel de politie binnen in de woning van de moeder om de jonge overvaller te arresteren, maar die was nergens te bespeuren. Het Agentschap Jongerenwelzijn reageert gepikeerd op het voorval. “Deze keer ligt de schuld niet bij ons. Wij hadden wél een plaats voor hem vrijgemaakt”, aldus woordvoerder Peter-Jan Bogaert aan Het Laatste Nieuws. “Waar het is misgelopen, weet ik niet, maar in elk geval niet bij ons.”

De jongeman staat opnieuw geseind. Begin dit jaar ontsnapte hij eerder al uit een instelling uit Mol.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio