© JAA

Nieuw leven voor legendarische frietsaus

Ze heeft de lichtroze kleur van tomataise, maar de nieuwe Ponsie-saus smaakt beter dankzij de combinatie van zoete en licht pikante toetsen. Lawrence Van De Pontseele herlanceert de smaakmaker, bedacht door wijlen zijn vader in frituur Las Palmas.

jaa

Las Palmas was tussen 1979 en 2011 een begrip in Wijnegem en ver erbuiten. Die reputatie had uitbater Christiaan Van De Pontseele te danken aan zijn gemoedelijke aanpak, zijn lekkere frietjes, maar zeker ook aan zijn zelfbedachte zoete maar tegelijk pittige dressing. Die serveerde hij als saus van het huis. “Er waren zelfs mensen die, voordat ze met vakantie vertrokken, een grote lege pot lieten vullen door vader”, herinnert zoon Lawrence (30) zich.

Nog geen jaar nadat Christiaan en zijn echtgenote Marie-Christine stopten met Las Palmas op de Merksemsebaan, overleed de friturist. “De formule van zijn fameuze roze saus heb ik altijd goed bewaard”, zegt Lawrence. “Onlangs haalde ik het recept weer boven en probeerde ik de saus zelf te bereiden. De Ponsie-saus, zoals ik ze genoemd heb naar onze familienaam, is rijp om haar comeback te maken als friet- en snacksaus”, aldus de jonge Antwerpenaar, die met zijn economiediploma eerst bij een grootbank ging werken, maar nu bewust voor het ondernemerschap kiest.

Maandag geeft Lawrence de duizenden bezoekers van de jaarmarkt de primeur.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio