© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

1 / 5

Kruiskensmarkt trapt druk lenteweekend af

Met paard en koets over de jaarmarkt

In Nijlen maken ze zich op voor de jaarmarkt op paasmaandag. Voor het eerst kan de jaarmarkt gratis bezocht worden met paard en koets. Gisteren werd al warmgelopen met de Kruiskens-markt in deelgemeente Bevel.

Bert provoost

De Kruiskensmarkt ter hoogte van Kruiskensberg in Bevel lokte gisteren, vrijdag, dankzij het goede weer best wat bezoekers. Een overrompeling was het niet, maar de tijd dat het echt drummen was aan het marktje bij het historische bedevaartsoord waar ooit wonderen gebeurden, lijkt al langer voorbij.

Op de jaarmarkt van maandag kan dat wel eens anders zijn. Dan komt half Nijlen buiten om zich te vergapen aan de kraampjes en dierenprijskampen en om de eerste terrasjes van het jaar te doen.

Aan het beproefde concept verandert niets, al is er wel een opvallende nieuwigheid. “Tijdens de jaarmarkt hebben bezoekers dit jaar de kans om een ritje per koets door de gemeente te maken. Mooie fjord-paarden zorgen voor de nodige trekkracht. Opstappen kan aan de weide op de hoek van de Bevelsesteenweg en de Guido Gezellestraat. De ritjes zijn gratis”, zegt schepen van Markten Veerle Boeckxstaens (Nijlen & U).

Op het terrein tussen de Kapellebaan en de Broechemsesteenweg staan onder andere pony’s, schapen, geiten en het imposante witblauwe vee. Kinderen kunnen er op een ezel rijden. In de Albert Kanaalstraat resideren de Belgische trekpaarden voor een dag. Op het Statieplein staan shetlandpony’s en in de brandweerkazerne is er het gekakel van pluimvee en de donzige vachten van konijnen. Op de speelplaats van het Githo laten honden zich keuren.

Inwoners kunnen ook weer van de gelegenheid gebruikmaken om hun fiets te laten graveren aan de stand van de lokale politie.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio