Mensenketting tegen mogelijke ontslagen bij Atlas

Foto: Patrick De Roo

Mensenketting tegen mogelijke ontslagen bij Atlas

Print
Antwerpen 2018 -

Aan het Atlasgebouw in de Carnotstraat in Antwerpen hebben tientallen boze personeelsleden en de vakbonden donderdagnamiddag actie gevoerd. Ze protesteerden tegen een mogelijke verdere afbouw van het personeel als gevolg van een audit die donderdag op de raad van bestuur is voorgesteld.

Atlas is de stadsdienst voor integratie en inburgering. Vrijdag zal bekend worden wat de raad van bestuur geoordeeld heeft en of er inderdaad opnieuw vijftien banen zullen sneuvelen, zoals de bonden vrezen, bovenop de dertig ontslagen die vorig jaar vielen.

“Onze slogans waren ‘behoud de middelen’, ‘kijk niet alleen naar cijfers en statistieken, wij werken met mensen’”, zegt Ine Hermans van de christelijke vakbond LBC-NVK. “We hebben een mensenketting gevormd waar de bestuursleden langs moesten om binnen te kunnen. Ook bevoegd schepen Fons Duchateau (N-VA), die enig boegeroep te verduren kreeg. We sluiten niet uit dat dit het begin is van een verdere, sluipende afbouw, die de integratie van nieuwkomers in de stad niet ten goede zal komen.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio