© Kris Hossey

Drie gewonden bij grote vechtpartij aan Galgenweel

Twee groepen jongeren hebben het donderdagavond met elkaar aan de stok gekregen op een speelterrein aan het Galgenweel op de Antwerpse Linkeroever.

SaRe

Waarom de ruzie ontstond is niet duidelijk maar al snel ontaardde het conflict en kwam het tot een grote vechtpartij waarbij volgens getuigen een twintigtal jongeren betrokken waren. De politie snelde massaal ter plaatse en de vechtende partijen stoven alle richtingen uit.

© Kris Hossey

Messteken

Ondertussen waren er wel drie gewonden gevallen, jongemannen van 18, 21 en 25 jaar oud. “Een van hen kreeg twee messteken, een ander had slagen met een boksbeugel gekregen”, zegt politiewoordvoerder Sven Lommaert. “De ernst van hun verwondingen is nog onbekend.”

In de omgeving van het Galgenweel kon de toegesnelde politie verschillende groepjes jongeren onderscheppen. Onder meer op het kruispunt van de Galgenweellaan en de Blancefloerlaan en ter hoogte van de sporthal aan de Regattawijk werden verdachten geboeid afgevoerd. Minstens twee zestienjarigen werden door de politie gearresteerd en meegenomen voor verder onderzoek.

Volgens de politie gaat het om een afgesproken gevecht. “Bijgevolg is iedere betrokkene nu een verdachte”, aldus Lommaert.

© Kris Hossey

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio