© BELGA

Toon Aerts blijft tot eind 2020 bij Telenet Fidea Lions

Toon Aerts blijft nog minstens tot eind december 2020 een van de kopmannen van Telenet Fidea Lions. Dat heeft het veldritteam woensdag bekendgemaakt. Aerts krijgt het gezelschap van zijn broer Thijs, die zijn overstap maakt naar de hoogste veldritreeks.

“Ik ben blij dat de ploeg haar vertrouwen in mij heeft bevestigd en dat mijn prestaties gewaardeerd worden”, reageerde Toon Aerts. “Zo kan ik in mijn vertrouwde omgeving blijven groeien. Ook is het voor mij erg fijn om in een profteam te mogen samenwerken met mijn broer Thijs.”

“Toon heeft zonder twijfel de mogelijkheden om de man te blijven die Mathieu van der Poel en Wout van Aert het vuur aan de schenen kan leggen”, vertelde teammanager Sven Nys. “We zullen hem als ploeg daar ook optimaal in blijven ondersteunen. Bovendien staat hij er bij Telenet Fidea Lions niet alleen voor. Naast hem hebben we nog mannen met dezelfde ambitie.”

Telenet Fidea Lions maakte voorts bekend dat Daan Soete de ploeg verlaat en de overstap maakt naar Pauwels Sauzen - Vastgoedservice. “Daan reed zonder twijfel zijn beste seizoen ooit”, legde Nys uit. “Dat valt ook andere ploegen op en dus komen er mooie voorstellen op hem af. We willen Daan niets in de weg leggen om zijn toekomst zo goed mogelijk verder uit te bouwen.”

Meer sportnieuws