© Bart Van den Langenbergh

Tia Hellebaut en Tomas Van Den Spiegel basketten voor Special Olympics Belgium

Woensdag lanceerde Special Olympics Belgium (SOB), de Belgische olympische organisatie voor atleten met een verstandelijke beperking, zijn nieuwe Dare To Sponsor-campagne met een basketbalwedstrijd tussen SOB-atleten en verschillende (ex-)topsporters in de inkomsthal van de Carrefour in Oudergem. “We hopen zo het grote publiek warm te maken voor de projecten rond SOB-atleten”, vertelde Tia Hellebaut, meter van Special Olympics Belgium en een van de aanwezigen.

“Ik ben al enkele jaren verbonden aan SOB en blijf het belangrijk vinden om het onder de aandacht te brengen”, reageerde Hellebaut. “Daarom vind ik het positief dat we een publieke locatie gekozen hebben. In de sporthal zou de wedstrijd toch wat onder de radar gebleven zijn, terwijl er nu heel wat kijklustigen op af kwamen. Ik vind het een fijn begin van een mooie campagne.”

Hellebaut maakte tijdens haar loopbaan grote sier als hoogspringster en meerkampster, maar trok woensdag voor de gelegenheid een baskettruitje aan. “Het was heel leuk om met de SOB-atleten op het veld te staan. Ik moet toegeven dat ik altijd opnieuw onder de indruk ben van hun niveau. Je merkt wel dat ze balgevoel hebben en de ring weten staan.”

Ook van de partij was Tomas Van Den Spiegel. De voormalige basketspeler is al enkele jaren ambassadeur van Special Olympics Belgium. “Ik ken de meeste SOB-sporters dus al langer en het is steeds weer aangenaam om hen terug te zien”, vertelde Van Den Spiegel. “Sport is bij uitstek iets dat verbindend werkt, en met deze campagne tonen we aan dat iedereen recht heeft om te sporten. Ik weet ook dat zo’n wedstrijd als vandaag veel betekent voor de SOB-atleten, omdat ze zich graag aan topsporters spiegelen. Het niveau is goed en ik merk dat ze de voorbije jaren vooruitgang hebben geboekt.”

Special Olympics Belgium wil de sociale integratie van personen met een verstandelijke beperking door middel van sport bevorderen. Meter is Tia Hellebaut, peter Rode Duivel Kevin De Bruyne.

MEER OVER Tia Hellebaut

Meer sportnieuws