© Rtv

Dief haalt op vakkundige wijze voor 10.000 euro materiaal uit bestelwagen bouwbedrijf

Een werknemer van het Desselse bouwbedrijf PSPM ontdekte woensdagochtend dat onbekenden in zijn nieuwe bestelwagen hadden ingebroken. Er verdween voor 10.000 euro aan elektrisch materiaal.

ho

Omdat PSPM met een 24/7-dienstverlening werkt, nemen de technici hun bestelwagen met werkmateriaal ’s avonds mee naar huis. Een werknemer uit Tielen (Kasterlee) stelde woensdag vast dat de gloednieuwe bestelwagen voor zijn deur vakkundig was opengebroken en leeggehaald.

Onderaan slotje

“Je kan bijna niet zien hoe ze de camionette hebben open­gemaakt”, zegt zaakvoerder Jim Goyvaerts van PSPM. “Blijkbaar hebben ze met een schroevendraaier aan de onderzijde van het slotje zitten morrelen. Je moet dit al eerder gedaan hebben, anders weet je niet eens dat het er zit.”

De kraker roofde al het dure elektrische materiaal en handgereedschap uit de bestelwagen. De firma schat dat het nadeel gemakkelijk rond de 10.000 euro bedraagt.

“Naast het financiële nadeel zitten we met een technicus die niet kan vertrekken omdat hij geen materiaal heeft. We zijn van plan al onze voertuigen met extra verstevigde sloten uit te rusten. Wij sturen een vijftiental mensen aan, dan weet je dat het ook een flinke duit gaat kosten. We zijn erg ontriefd.”

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio