© Photo News

Regenweer en andere hinder zorgen ook laat op de avond nog steeds voor verkeersproblemen rond Antwerpen

De avondspits in en rond Antwerpen verliep woensdag erg moeizaam en dat is vooral te wijten aan de weersomstandigheden. Dat zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. Omstreeks 19u45 staan er op de Antwerpse Ring, op de E17 richting Antwerpen en op de R2 nog steeds files.

“Het komt voornamelijk door de regen”, aldus de woordvoerder van het Verkeerscentrum. “Die maakt ook dat het zicht van de automobilisten beperkt is en dan ontstaan er al snel files.”

De spits kwam ook wat vroeger op gang dan anders. In Antwerpen was er bovendien om 13.30 uur een verkeersongeval op de E313 in de richting van Limburg, waarbij twee rijstroken dicht gingen. “Dat heeft tot een file op die plaats geleid, maar zorgde ook voor verkeershinder op andere wegen rond Antwerpen”, aldus Bruyninckx.

Rond 20 uur was het nog steeds miserie rond Antwerpen. Op de Antwerpse Ring richting Nederland is het stilstaan vanaf Berchem tot op de E17 in Haasdonk. Een ongeval op Linkeroever net voor de Kennedytunnel zorgt op de E34 dan weer voor file tot voorbij Zwijndrecht. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt automobilisten die uit de richting van Gent komen aan om over Brussel te rijden.

Alsof dat nog niet voldoende ontstond er op de R2 in de richting van Nederland, ter hoogte van de Tijsmanstunnel, een wegverzakking waardoor de rechterrijstrook er versperd is. De verkeerskaarten kleuren er rood tot op de splitsing met de E34.

Verkeer Antwerpen: actuele verkeersinformatie

Meer nieuws