© Wim Hendrix

Voorbereidende werken aan liften voetgangerstunnel starten binnenkort

Het Agentschap Wegen en Verkeer start binnenkort met de voorbereidende werken aan de liften van de Sint-Annatunnel, oftewel de voetgangerstunnel.

dvd

In april en mei zullen er gespreid over twee korte periodes van telkens drie dagen werken plaatsvinden aan de liften van de Sint-Annatunnel. Het gaat om voorbereidende werken in het kader van de grondige vernieuwing van de liften.

Op maandag 16, dinsdag 17 en woensdag 18 april wordt er gewerkt aan de lift op Linkeroever. Op woensdag 2, donderdag 3 en vrijdag 4 mei is het de beurt aan de lift op Rechteroever. De liften zijn dan tijdelijk buiten gebruik. Om de hinder te beperken wordt er enkel buiten de spitsuren gewerkt, tussen 9u en 16u.

De grondige vernieuwing van de liften is gepland voor later dit jaar. Wanneer deze renovatiewerken precies zullen starten is afhankelijk van het verdere verloop van de administratieve procedures.

Voorbereidende werken roltrap Linkeroever

Op Linkeroever is er een herstelling nodig aan de onderste, stijgende roltrap. De aandrijfas van deze roltrap is aan vervanging toe. Met de toekomstige renovatiewerken aan de liften in het vooruitzicht is het extra belangrijk dat gebruikers kunnen rekenen op een goede werking van de roltrappen. De werken aan de roltrap zullen plaatsvinden van maandag 23 tot en met vrijdag 27 april. Tijdens deze week is de roltrap tijdelijk buiten gebruik.

De bedoeling van de uiteindelijke renovatie is om het aantal storingen terug te dringen én eventuele herstellingen of onderhoudswerken minder lang te laten duren door meer met standaardonderdelen te werken.

Machinekamer bewaard

“De huidige, meest voorkomende problemen hebben te maken met de liftdeuren en de sturing van de aandrijfmotoren van de liften”, klinkt het bij AWV. “Beide zaken zullen met de vernieuwing van de liften aangepakt worden.”

Daarnaast wordt ook de machinekamer volledig vernieuwd. “De huidige machinekamer blijft intact en behouden omwille van de historische waarde, maar zal niet meer gebruikt worden”, aldus AWV. “De oude machinekamer zal mits begeleiding bezocht kunnen worden. De aanwezige machines worden in werkende toestand gehouden, doch zonder nog een functionele rol te hebben voor de liften.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio