© vm

Zaak over diefstal van strafdossier ‘Mixers’ uitgesteld na klacht

De behandeling van de zaak over de diefstal van stukken uit het strafdossier van de drugsbende ‘Mixers’ is woensdag uitgesteld, omdat de rechtbank eerst meer duidelijkheid wil over het verloop van de huiszoeking die nadien had plaatsgevonden. Eén van de beklaagden heeft immers klacht ingediend tegen de politie voor het opstellen van een vals proces-verbaal.

dvd

Begin september 2017 waren Mounir (21) en zijn voortvluchtige neef Aziz S. naar de griffie van de rechtbank getrokken om het strafdossier in te kijken. Mounir had daarvoor de identiteitskaart van zijn neef Abdelkader S. (39) voorgelegd. Ze moffelden ongemerkt stukken uit het dossier in een sporttas en wandelden ermee naar buiten. Toen de diefstal werd vastgesteld, volgden huiszoekingen bij onder meer Abdelkader S., maar de ontbrekende delen konden niet meer worden teruggevonden.

Mounir S. bekende de diefstal. Volgens het openbaar ministerie handelde hij in opdracht van Abdelkader S., maar die ontkent dat en zegt dat zijn neefje zonder zijn medeweten zijn identiteitskaart had meegenomen. Zijn voordeur gaat na een huiszoeking begin 2017 niet meer op slot en is met een simpel duwtje te openen.

In het proces-verbaal dat na de huiszoeking werd opgesteld, staat volgens de advocaat van Abdelkader S. dat de politie “de woning betreden heeft” en dat zijn cliënt toen van de trap kwam. “Ik leidde daar uit af dat hij niet zelf heeft open gedaan. Na mijn vraag tot verduidelijking werd een nieuw proces-verbaal opgesteld, waarin plots staat dat de deur slotvast was en dat mijn cliënt heeft open gedaan. Eén van die pv’s is dus vals, want het is ofwel het ene ofwel het andere”, stelde advocaat Sahil Malik. zijn cliënt heeft dinsdag klacht ingediend wegens schriftvervalsing.

De rechtbank gaat het onderzoek naar de klacht niet afwachten, maar wil wel meer duidelijkheid over het verloop van de huiszoeking. De zaak werd daarom uitgesteld naar 24 april.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio