Vandalen aan het werk in magisch speelbos: “Wie maakt nu in godsnaam een kabouter kapot?”

De stad Herentals opende midden februari het magische speelbos naast de Begijnenvest. Vandalen braken afgelopen weekend al een van de houten figuren af. Die wordt hersteld en verstevigd.

Hans Otten

Aan de ingang van het nieuwe magische kinderbos waakt een houten beeld van een trollenkoning bij zijn troon. Maar het wezentje werd afgelopen weekend onthoofd. Het was Groen-lijsttrekker Peter Verpoorten die de daad van vernielzucht maandag ontdekte.

“Ik zag tot mijn ontzetting de kleine kabouter omver geschopt in het zand liggen. Ik was razend. Wie maakt nu in godsnaam een kabouter kapot? Ik heb er een foto van gemaakt, en die de dag daarna op Facebook gepost om aandacht te vragen voor deze zinloze vandalenstreek. Ik stuurde ook een mail naar het stadsbestuur met de vraag om dringend onze kleine vriend te herstellen.”

Op de sociale media ontlokte het beeld van het vandalisme verontwaardigde reacties. Het stadsbestuur reageerde dat de kabouter of trollenkoning snel in ere hersteld wordt. “Het toestel wordt momenteel hersteld en de sokkel wordt ook verstevigd met een metalen plaat”, zegt de Herentalse jeugdschepen Bieke Baeten (sp.a). “Op deze manier kan het toestel niet worden losgemaakt van de sokkel. Na de herstelling wordt de sokkel met beton in de ondergrond verankerd.”

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio