Verkiezingen 2018 - Antwerpen

Onafhankelijke Jinnih Beels lijsttrekker voor sp.a in Antwerpen: “De stad verdient beter”

Sp.a heeft woensdagmiddag zijn kopstukken voor de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen voorgesteld. Onafhankelijke Jinnih Beels zal de kieslijst trekken, Antwerps gemeenteraadslid Yasmine Kherbache wordt lijstduwer. Antwerps sp.a-voorzitter Tom Meeuws bekleedt de tweede positie op de lijst. Met de nieuwe slogan ‘Opnieuw Vooruit’ predikt de partij een “nieuw socialisme”. “We willen de ramen en deuren openzetten als mensen aankloppen”, zegt Meeuws.

bap, jas

© Victoriano Moreno

Jinnih Beels zal de sp.a-lijst trekken voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen, Yasmine Kherbache zal de lijst duwen. Antwerps sp.a-voorzitter Tom Meeuws bekleedt de tweede positie op de lijst, gevolgd door Güler Turan, Karim Bachar en Tatjana Scheck. De overige plaatsen worden later bekendgemaakt, volgens Meeuws zullen Monica De Koninck en Kathleen Van Brempt ook zeker tot de kieslijst behoren.

De prioriteiten voor sp.a zijn mobiliteit, wonen, onderwijs en zekerheid. “Het moet opnieuw vooruit gaan in de stad, en mensen moeten opnieuw vooruit kunnen in het leven.”

“We willen de ramen en deuren openzetten als mensen aankloppen”, zegt Tom Meeuws. “Dat geldt voor zowel mensen binnen als buiten de partij. We hebben een heel ander idee over hoe een stad bestuurd moet worden. Een stad is een plek waar je aankomt en waar je het beste van jezelf geeft en heel veel kansen krijgt. De kunst van stadspolitiek is om mensen kansen te geven zodat ze hun dromen kunnen waarmaken in de stad. Mensen worden gekoeioneerd, we willen opnieuw de stad zijn waar iedereen in de stad er op vooruit kan gaan. Deze stad heeft een burgemeester nodig die met de armen open warm en hartelijk iedereen vooruit wil helpen, zonder onderscheid te maken. We hebben die kandidaat-burgemeester gevonden. Meteen na de breuk van Samen heb ik aan Jinnih gevraagd om onze lijst te trekken. Ze is een vrouw van de realistische oplossingen die de stad met open armen tegemoet treedt. Ze kent van alle lijsttrekkers de wijken en de buurten in de stad het best.”

Jinnih Beels: “Een warm Antwerpen, waar geen huizen ontploffen”

© Victoriano Moreno

“Niet alleen met de stad willen we vooruit, we willen ook vooruit in het leven”, steekt lijsttrekker Beels van wal. “We willen van Antwerpen weer een solidaire, open en groene stad maken. Ik heb de laatste jaren van veel mensen gehoord dat ze zich niet aanvaard en gehoord voelen, dat ze zich niet betrokken voelen door het stadsbestuur. Met deze lijst willen we laten zien dat het anders kan. We willen gaan voor een warm Antwerpen, waar mensen graag komen en wonen. Waar geen huizen ontploffen omdat ze niet veilig zijn. We willen de jongeren naar kansen leiden en hen op de arbeidsmarkt brengen.”

Lijstduwer Yasmine Kherbache looft de aanpak van de partijtop. “Als lijstduwer wil ik graag en met veel enthousiasme mee mijn schouders zetten onder ons project voor Antwerpen. Met Jinnih, Tom en de andere kandidaten, staat er een hechte ploeg klaar met veel drive en doorzettingsvermogen. Samen gaan we er voor, want onze prachtige stad verdient beter.”

Na de onthullingen over mogelijke financiële malversaties waaraan Antwerps sp.a-voorzitter Tom Meeuws zich schuldig zou hebben gemaakt toen hij nog directeur bij De Lijn in Antwerpen was, viel midden januari Samen uiteen. De lijst tussen sp.a, Groen en onafhankelijken wilde in oktober als een samenwerkingsverbond naar de kiezer trekken. Wouter Van Besien (Groen) zou die lijst trekken, voor onafhankelijke Jinnih Beels en Tom Meeuws. Iets meer dan dertig uur na de breuk maakte de voormalige politiecommissaris Beels bekend dat ze als onafhankelijke op de lijst van sp.a Antwerpen kwam te staan. Nu is dus bekend geraakt dat zij de lijst trekt voor de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen. Op 21 april stemmen de sp.a-leden over de ontwerplijst op een congres.

© Victoriano Moreno

Verkiezingsnieuws