© Belga

Vandaag regen en rukwinden tot 80 km/u

De dag begint droog, maar al snel trekt een actieve regenzone vanaf de Franse grens het land in. We verwachten op de meeste plaatsen 8 à 10 l/m². In de loop van de namiddag gaat de regen over in buien, maar de kans op opklaringen is eerder beperkt. De maxima liggen tussen 7 en 10 graden. De wind waait meestal matig, aan de kust en in het zuiden van het land soms vrij krachtig. Vooral in het zuiden van het land kunnen bij de buien rukwinden optreden tot 70 à 80 km/u, meldt het KMI.

belga

Woensdagavond neemt buienneiging af en we krijgen een rustige en overwegend droge nacht. De combinatie van soms brede opklaringen in het tweede deel van de nacht en de koelere aangevoerde lucht, zorgt voor minima tussen 0 en 3 graden. De wind waait zwak tot matig uit het zuidwesten.

Donderdag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt met kans op enkele buien, eventueel met een donderslag. We halen 4 tot 10 graden bij een matige wind uit zuid tot zuidwest. Vrijdag zorgt een depressie ten westen van ons voor wisselvallig weer met regen, gevolgd door buien. Mogelijk begint de dag nog droog. Het is meestal zwaarbewolkt. De maxima liggen tussen 7 tot 13 graden bij een matige wind uit zuid tot zuidoost.

Ook op zaterdag zorgt de nabijheid van de depressie voor licht wisselvallig weer. Vooral in de namiddag kunnen plaatselijk enkele buien tot ontwikkeling komen, mogelijk met een donderslag. De maxima liggen tussen 7 en 11 graden bij een zwakke tot matige wind uit overwegend zuidelijke richtingen. Zondag lijkt de atmosfeer tijdelijk te stabiliseren. Het blijft wisselend tot zwaarbewolkt. De kans op een bui blijft nog wel aanwezig, maar op sommige plaatsen kan het droog blijven. De maxima liggen tussen 6 en 10 graden.