Rechter geeft jonge dealers respijt

Twee twintigers uit Bonheiden en twee twintigers uit Mechelen zijn schuldig bevonden aan het verhandelen van cannabis en cocaïne. Ze kregen straffen met uitstel van 8 tot 18 maanden.

ldn

De bal ging aan het rollen nadat een van de vier opdook in een ander drugsdossier. “Zijn gsm werd uitgelezen en daarin werden verschillende bezwarende berichten teruggevonden. Daardoor konden we ook alle verdachten met elkaar linken”, zei de openbare aanklager tijdens de behandeling van het dossier vorige maand.

Uit de tapgesprekken bleek dat de vier de drugs geregeld in het groot aankochten en deze vervolgens doorgaven aan elkaar. “Dat u dit doet met energie of zonnepanelen kan ik begrijpen, maar niet met drugs”, zei rechter Erika Erika Colpin.

Het drugsgebruik en de aankoop van de drugs werden door de vier betichten niet betwist. Maar dat ze de drugs ook via een handeltje verkochten, dat hebben de vier tijdens het onderzoek altijd ontkend.

Naast de respectievelijke gevangenisstraf van acht, twaalf en achttien maanden cel met uitstel, kregen ze ook elk nog een boete van 6.000 euro, eveneens met uitstel. De rechter waarschuwde de vier dat bij een volgend misdrijf alle straffen ook effectief worden.

De rechter legde ook een verbod op drugsgebruik op aan de vier jongeren.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio