Rodenbachschool extra beveiligd na vandalisme

De gemeentelijke Rodenbachschool wordt extra beveiligd na enkele voorvallen van vandalisme in Hovese scholen. “Er komt camerabewaking en extra verlichting met sensoren”, zegt burgemeester Koen Volckaerts (N-VA).

lvg

De voorbije weken hebben vandalen meerdere keren toegeslagen in enkele Hovese lagere scholen. In ’t Groen Schooltje werd brand gesticht en in de Rodenbachschool werd het dak beschadigd. “Er is sprake van minstens vier incidenten en dat roept vragen op over de aanwezigheid van onze Hekla-agenten in Hove”, zegt oppositieraadslid Diederik Vandendriessche (Hove Beweegt). “Heeft politiezone Hekla nog wel voldoende voelsprieten in onze gemeente?”

“Vroeger stonden de wijkagenten ’s morgens en ’s avonds geregeld aan de schoolpoorten. Dat is spijtig genoeg verleden tijd. De herkenbare gezichten zijn verdwenen. Daardoor nemen ook de verkeersovertredingen in de omgeving van de scholen toe. Vandalisme lijkt nu vrij spel te krijgen.” Vandendriessche vraagt zich af of de gemeenschapswacht ingeschakeld kan worden om een handje toe te steken.

Burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) stelt dat alle vandalenstreken ’s nachts zijn gepleegd en dat de verminderde aanwezigheid van de lokale wijkwerking, die enkel overdag opereert, dus niet de oorzaak van het probleem kan zijn. “Behalve camerabewaking en extra verlichting met sensoren zal Hekla ook frequenter patrouilleren in Hove”, zegt Volckaerts. De burgemeester zegt dat er ook in de buurgemeenten problemen zijn, maar dat het daar vooral om woninginbraken gaat.

Jo Ampe (Hove Beweegt) stelt dat de verlichting van de Rodenbachschool tot ’s avonds laat blijft branden en dat dat ook vandalisme kan uitnodigen.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio