© Steven Goovaerts

Provincie en Pidpa in de bres voor Sahaya

De provincie en Pidpa maakten op internationale wereldwaterdag bekend dat ze Sahaya steunen. Hiermee helpen de Wommelgemse An Van Rompaey en haar echtgenoot Raf Van Eyken arme boeren in Zuid-India aan water voor hun teelt.

jaa

De Provincie Antwerpen steunt het project met 7.000 euro, en Pidpa HidroPlus met 2.608 euro. “Meer dan 70% van de Indische bevolking leeft van de landbouw”, weet An. “De boeren leven in armoede en lijden aan ondervoeding omdat de opbrengst van hun landbouwgrond onvoldoende is om in hun basisbehoeftes te voorzien.”

“De Gemini Agro Tech Educational Foundation (GATE) heeft aangetoond dat via relatief eenvoudige technieken het mogelijk is om de opbrengst van groenten drie tot vijf maal te verhogen. Het aanleren van moderne landbouwtechnieken, samen met het geven van wat startkapitaal, kan landbouwers bevrijden uit de armoede.”

Omdat er de laatste jaren geen moessonregens waren, heerst er een groot watertekort. “Ons opleidingsprogramma hangt af van voldoende irrigatie van de landbouwgronden. Voor dit deelproject willen we waterleidingen en druppelirrigatie aanleggen vanuit een diepwaterput naar de rest van de gronden, om zo drie oogsten per jaar te kunnen generen”, zegt An Van Rompaey.

www.sahaya.eu

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio