© BELGA

Raad van State verwerpt allerlaatste procedure tegen Oosterweel

Het vernietigingsberoep tegen de Oosterweelverbinding van Antwerpse staalhandel Noesen is verworpen door de Raad van State. Volgens de advocaat van het bedrijf liggen er nog steeds geen garanties op tafel om de bereikbaarheid tijdens de werken te garanderen en kan het alsnog procederen.

Rebecca Van Remoortere

Staalhandel Noesen diende een vernietingingsberoep tegen de werken aan Oosterweel in omdat het bedrijf, dat in de Damwijk ligt, niet bereikbaar zou zijn tijdens de werken. De Raad van State verwerpt dat beroep nu, maar legt Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel wel op om een oplossing te vinden om de bereikbaarheid van Noesen te garanderen.

“Zolang die oplossing er niet is, kan de Oosterweelverbinding niet gerealiseerd worden. Momenteel ligt er nog geen concreet voorstel op tafel. Als we die garantie niet krijgen van BAM, zijn we genoodzaakt om verder te procederen bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen tegen de omgevingsvergunning voor de werken. Dat willen we uiteraard liever niet doen, maar zonder garantie zijn we daartoe genoodzaakt”, zegt advocaat van Noesen Stijn Verbist.

Voor Noesen is de bereikbaarheid tijdens de werken van levensbelang. “Als de deuren van het bedrijf niet langer bereikbaar zijn tijdens de werken, moet Noesen de deuren onherroepelijk sluiten. We zijn al jaren vragende partij om de zaak minnelijk op te lossen.”

BAM bevestigt dat de Oosterweelwerken niet kunnen aanvangen zolang er geen oplossing komt die goedgekeurd wordt door Noesen en alle betrokken partijen. “Een oplossing is volop in de maak. Al meer dan twee jaar zijn we in gesprek met Noesen en een naburig bedrijf om te luisteren naar hun bezorgdheid. We bekijken of we de bereikbaarheid van Noesen kunnen garanderen via het bedrijf ernaast. BAM staat in dat geval in voor eventuele aanpassingswerken”, zegt Tim Van der Schoot van BAM. “We zijn dus al lang op zoek naar een oplossing. De stap van Noesen naar de raad van state was eigenlijk niet nodig, Noesen kan op twee oren slapen”, zegt Van der Schoot.

werfwijzer

Leer alles over de werken aan
Oosterweel

Meer over Oosterweel en overkapping Ring