© rr

‘Zillion, de film’, komt er nu echt aan: regisseur Robin Pront krijgt startsubsidie

De film ‘Zillion’, een ambitieus project van regisseur Robin Pront, staat een stap dichter bij de realisatie: het Vlaams Audiovisueel Fonds gaf goedkeuring voor een zogenaamde ontwikkelingspremie. Medeproducent wordt Woestijnvis, en Matteo Simoni tekende al voor de rol van Dennis Black Magic.

ph

Robin Pront schreef het scenario samen met Kevin Meul. De zullen begin 2019 van start gaan. Zillion wordt de tweede film van Robin Pront na zijn succesvolle debuut D’Ardennen, die internationaal gerenommeerd was en in 2016 de Belgische inzending was voor de Oscars.

De Antwerpse megadiscotheek Zillion opende de deuren in 1997, bestond amper vijf jaar maar eigenaar Frank Verstraeten bouwde ze uit tot een mythe, niet in het minst door de sfeer van schandalen, kleurrijke figuren, mooie vrouwen, technologische hoogstandjes, drank en drugs. Het is een wereld die Pront erg graag in een film wil gieten.

© Jimmy Kets

“Zillion wordt een rise and fall-verhaal van iemand die gedreven door een grenzeloze en nietsontziende ambitie ergens onderweg zijn ziel verliest. Wie d’Ardennen heeft gezien weet dat ik een voorliefde heb voor de typische dance-muziek en bijhorende Johnny and Marina cultuur die er eind jaren negentig heersten. Ik kijk er enorm naar uit om die Zillion vibe naar het scherm te brengen”, aldus Robin Pront.

© BELGA

© Wim Hendrix

© VUM

© Wim Daneels (WDK)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio