© ss

Lichamen van soldaten uit WO I gevonden bij gasleidingswerken

Bij gasleidingswerken in Diksmuide zijn vier lijken van soldaten uit de Eerste Wereldoorlog gevonden. Een van de lichamen is dat van Joseph Dethier uit Dalhem (provincie Luik), zo meldt de gemeente, waar een straat naar de soldaat is vernoemd.

De vier lichamen werden ontdekt tijdens werken in de zomer van 2016. “Minder dan drie weken geleden zijn we gecontacteerd door het War Heritage Institute (WHI), die de situatie heeft uitgelegd en ons heeft gevraagd om informatie over Joseph Dethier te vinden in de gemeenschappelijke archieven”, aldus Chrystel Blondeau, bevoegd voor cultuur in Dalhem. “Twee van de vier gevonden lichamen zijn met zekerheid geïdentificeerd. De andere twee - waaronder dat van Dethier - zijn via deductie geïdentificeerd. We kennen de identiteit van de vier soldaten door een rapport geschreven door hun superieur dat aangaf waar ze begraven waren.”

De 26-jarige Dethier maakte deel uit van het 4e Transportkorps en stierf op 24 oktober 1914 in Diksmuide. Hij zal op 1 juli begraven worden op de militaire begraafplaats in De Panne.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio