© Jan Debrock

Bekend christen en academicus Jan De Volder krijgt plek op Antwerpse CD&V-lijst

De Antwerpse CD&V lost mondjesmaat namen die op de lijst zullen prijken voor de gemeenteraadsverkiezingen. Op plaats nummer vijf zal Jan De Volder staan, zo raakte maandag bekend. De Volder stond aan de doopvont van het christelijke weekblad ‘Tertio’ en raakte bekend als woordvoerder van de Gemeenschap van Sant’Egidio.

joro

Jan De Volder (50) is historicus en filoloog van opleiding. Hij was in 1999 mee aan de wieg bij de oprichting van het christelijke opinieblad Tertio. Hij schreef ook ruim vijftien jaar lang artikelen voor het blad.

Hij is academicus aan de KU Leuven en werd bekend als de Belgische woordvoerder van de Gemeenschap van Sant’Egidio, een functie die hij begin dit jaar doorgaf. Sant’Egidio, waarvan de Belgische tak opgericht werd door zijn echtgenote Hilde Kieboom, zet zich onder meer in voor de integratie van nieuwkomers en voor de interreligieuze dialoog.

Jan De Volder zal de vijfde plaats op de lijst bekleden na lijsttrekker Kris Peeters, schepen Caroline Bastiaens (2), parlementsmid Nahima Lanjri (3) en Sam Voeten (4).

“Het is een avontuur, maar de politiek heeft bij mij altijd gekriebeld”, geeft De Volder als verklaring voor zijn overstap naar de politiek, in een interview maandag in De Standaard. “Antwerpen kent een enorme diversiteit, de helft van de inwoners is van allochtone afkomst. De vraag is hoe we met al die netwerken, met al die diaspora’s, omgaan. Ik wil de stad helpen om een plaats te vinden in deze socioculturele globalisering. De christendemocratische ideologie is daarvoor uiterst geschikt.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio