Heist gaat nipt onderuit tegen Deinze

Archiefbeeld: Mathieu Troonbeeckx. Foto: smb

Heist gaat nipt onderuit tegen Deinze

Print

Een nipte nederlaag werd het zaterdag voor Heist tegen Deinze. Een vroege kopbalgoal in de tweede helft van Mezine besliste over winst en verlies.

Een aangename pot voetbal was het tussen twee degelijke ploegen die aan een hoog tempo voetbalden en de bal vlot lieten rondgaan. Ook al leverde dat goed voetbal niet echt veel kansen op. De beste mogelijkheid in de eerste helft was voor de thuisploeg. Een mooie actie van Troonbeeckx, maar zijn schot ging naast.

Toch zou Deinze al snel na de pauze op voorsprong klimmen. Brulmans plaatste uit een vrije trap de bal op het hoofd van Mezine. Die rake kopbal was goed voor het enige doelpunt in de wedstrijd.

Penalty

Heist kreeg een unieke gelegenheid om langszij te komen. Ventose werd foutief afgestopt, de bal ging op de stip. Webers aan zet, maar de bezoekende keeper stopte de elfmeter.

Na die gemiste penalty kreeg Heist niet veel kansen meer, de beste kans was voor bezoeker Mertens. Die verscheen alleen voor doel, maar Stroobants redde. Op het einde gingen de drie punten mee naar Deinze.

De thuisploeg startte met de 19-jarige centrale verdediger Ties Claes in de basis, de eerste basisplaats ooit voor Claes in de hoofdmacht van Heist. Engelen (lies) en Kabeya (enkel) waren niet van de partij. Lokando was fit, hij startte op de bank en bleef ook negentig minuten op de bank. Voor Bart Webers was het de twee gemiste elfmeter van het seizoen, eerder miste hij ook al een penalty tegen Berchem.

Gele kaarten waren er voor Webers en Bounou. Voor Bounou zijn derde, hij mist de volgende wedstrijd. Die wordt op zaterdag 7 april om 19.30 uur in Dessel gespeeld.

MEER VOETBALNIEUWS