Rappende Borgerhoutse (66) maakt indruk in ‘Belgium’s Got Talent’

Print

Wie vrijdag ‘Belgium’s Got Talent’ miste, niet getreurd. Wij lijsten voor jullie de meest opmerkelijke kandidaten op.

Twitter gonsde vrijdagavond van de 66-jarige rappende ‘MC Lilly’ en hoe geweldig die wel niet was. U kent de vrouw misschien van in ‘De slimste mens ter wereld’, waar ze af en toe een vraag kwam stellen, maar ook in ‘Iedereen beroemd’ kwam ze al aan bod. In haar raps heeft Liliane Simmons oftewel ‘MC Lilly’ het over dagelijkse problemen en de actualiteit. Op het einde kreeg ze vier ja’s van de jury. “Ik wil u meenemen naar huis”, liet Stan Van Samang zelfs weten.

Van humor naar pure emotie. Twee zusjes Devona en Shardee brachten een rolstoeldans. Devona lijdt namelijk aan brozebottenziekte, waardoor ze in een rolstoel terechtkwam, maar moderne dans wilde ze nooit laten vallen. Op het einde van de dans deden de meisjes zelfs een lift, waardoor ze een staande ovatie kregen van het publiek. “Dit is hartverwarmend en eerlijk”, zei Niels Destadsbader. En zelfs danslegende Dan Karaty was omver geblazen. “Jullie gaven me iets dat ik nog nooit gezien heb”, zei hij, waarna er vier ja’s volgden.

Van de ene staande ovatie naar de anderen én zelfs een golden buzzer. De dansende mannen van ‘Avant Garde Collective’, die eerder al een talentenshow in Nederland wonnen, veroverden alle harten van het publiek én de jury. “Winnen, dat weet ik niet of we dat kunnen, ik ben hier gewoon om te genieten met mijn vrienden op het podium”, zei een van de kandidaten. Maar nadat An hen een golden buzzer gaf, komt die overwinning misschien toch iets dichterbij.

Nu in het nieuws