Met deze hacks gaat je favoriete jeans langer mee

Foto: Liu Jo

Mode

Met deze hacks gaat je favoriete jeans langer mee

Print
Behoort jouw blue jeans tot je meest gedragen kledingstukken? Dan wil je waarschijnlijk zo lang mogelijk plezier hebben van dit onmisbaar basisstuk. Met deze hacks gaat je favoriete jeans langer mee!

Steek je jeans niet in de wasmachine

hack om zo lang mogelijk plezier te hebben van je jeans? Steek je exemplaar zo weinig mogelijk in de wasmachine! Door te wassen verliest je jeans kleur en vorm waardoor je broek te los of te strak komt te zitten. Toch gemorst? Een sopje van lauw water en ontvettende shampoo verwijdert de vlek zonder wasbeurt.

Wist je dat de vriezer weleens de beste vriend van je denim kan zijn? De koude maakt komaf met bacteriën die geurtjes veroorzaken én het natuurlijk slijtageproces van je jeans wordt vertraagd. Win-win!

Laat je jeans drogen aan de buitenlucht

Wanneer je je jeans in de droogkast steekt, verslijt je broek sneller door de hitte en droogte. Laten drogen aan de buitenlucht is dus een veel betere optie! Geen tijd om Moeder Natuur haar werk te laten doen? Zet je droogkast dan op de allerlaagste stand en kies voor het kortste programma.