Vader van drie kinderen opgepakt voor pooierschap

Print
De 37-jarige E. A. uit Gent zit sinds donderdag in de cel. De vader van drie, met een vaste job en een mooie woning, wordt verdacht van pooierschap.

E. A. had alles in kannen en kruiken. Maar een maand geleden verdween A. plotsklaps. Zijn familie gaf de verdwijning aan omdat ze niets meer van hem hoorde. Donderdag kreeg zijn echtgenote te horen dat haar man was teruggevonden. Ondertussen zat hij wel in een cel in de Antwerpse Begijnenstraat op verdenking van pooierschap.

A. zou een 20-jarige Antwerpse in de prostitutie hebben gedwongen. Toen ze elkaar leerden kennen was hij volgens het meisje altijd heel vriendelijk. Het duo begon een relatie. Bronnen dicht bij het onderzoek zeggen dat zijn humeur na enige tijd plots helemaal omsloeg. A. werd agressief tegen zijn ‘vriendin’, sloeg haar herhaaldelijk en dwong haar drugs te gebruiken. Hijzelf zou volgens zijn familie te kampen hebben met een cocaïneverslaving.

Agressief

Samen waren ze naar Antwerpen gekomen waar ze in het appartement van het meisje verbleven. “Ik kreeg amper te eten”, verklaarde zij aan de speurders. “Even later begon hij foto’s van mij te maken.”

Die foto’s zou A. op redlights.be hebben gezet, een website waarop prostituees en escortdames hun zoekertjes plaatsen. Het slachtoffer werd verplicht om thuis of in een hotelkamer klanten te ontvangen. Na afloop belde A. volgens haar naar de klanten “om te horen of ze wel tevreden waren”.

Als dat niet het geval bleek, werd A. volgens het slachtoffer enorm agressief. Zo zou er een voorval geweest zijn waarbij hij haar probeerde te overrijden met zijn auto.

Vorige week kon het meisje dan uiteindelijk alarm slaan. A. werd opgepakt en werd door de onderzoeksrechter aangehouden.

.

Nu in het nieuws