© vrt/pn

Julie Van den Steen wordt vandaag wakker naast wielrenner Tiesj Benoot

Als Julie Van den Steen (25) vanochtend wakker werd naast Tiesj Benoot, dan was dat voor de goede zaak: radiozender MNM palmt de wielerwedstrijd Record Bank E3 Harelbeke in. Waarom? Om de band aan te halen met de luisteraars. Want die willen niet alleen luisteren, maar ook beleven.

Tom De Leur

Op 3 maart werd in de heuvels van het Italiaanse Toscane de Strade Bianche gereden, na Parijs-Roubaix de stoffigste koers die je kunt vinden. Landgenoten Tiesj ­Benoot en Wout van Aert ­reden de pannen van de ­daken, maar op Radio 1 was niet één nieuwsflits te bespeuren. Wél op MNM, tussen de platen door. Niet dat MNM de collega’s van Radio 1 naar de kroon wil steken met sportverslaggeving, maar het toont nog maar eens aan dat MNM ook een sporthart heeft.

Vandaag neemt de zender de wielerwedstrijd Record Bank E3 Harelbeke over. Met Julie die wakker wordt bij de renners van Lotto-Soudal, met Peter Van de Veire aan het ontbijt bij de renners, met een hele dag radio aan de aankomst met artiesten.

Volgens Peter Van de Veire is koers de perfecte speeltuin voor een radiomaker: “Eten wielrenners echt pasta met bruine suiker bij het ontbijt? Hoe zit dat met die masseurs? Waar slapen die mannen? Dat zijn allemaal dingen die onze luisteraars ook willen weten.”

MEER OVER VRT