© REUTERS

Thierry Baudet viert feestje in zijn eentje: “Waarom ben ik de enige die danst?”

In Amsterdam werd gisteren Forum voor Democratie van Thierry Baudet net niet de grootse verliezer. Er waren dan ook wat teleurstelling onder de achterban, maar duidelijk niet voor Baudet.

In Nederland werd Forum voor Democratie in Amsterdam net niet de grootse verliezer, daarom reden voor een feestje volgens partijleider Thierry Baudet. Die titel voor grootse verliezer ging namelijk naar het links-liberale D66 van Alexander Pechtold. Baudet’s partij komt met 2 zetels in de Amsterdamse gemeenteraad. Dat waren minder zetels dan de peilingen voorspelden voor de nieuwkomer. Er was dan ook wat teleurstelling onder de achterban, maar niet voor Baudet. Hij was namelijk buitengewoon opgetogen na de exitpol, zoals te zien op beelden van AT5, het Amsterdamse nieuwsstation. ‘2 zetels, misschien wel meer. Duizenden Amsterdammers hebben gekozen voor verandering! Waarom ben ik de enige die danst?’ Aldus Baudet.

GroenLinks werd met elf zetels de grootste partij in de stad. De PvdA leverde fors zetels in en ging van tien naar vijf zetels. Denk komt uit op drie zetels.

Nu in het nieuws