18 miljoen euro voor Antwerpse trams

Foto: Victoriano Moreno

18 miljoen euro voor Antwerpse trams

Print
Antwerpen -

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) heeft 37,5 miljoen euro vrijgemaakt om te investeren in de spoorvernieuwing op de drie Vlaamse tramnetten: Antwerpen, Gent en de kust. De voorbije jaren lag dat budget aanzienlijk lager: 23 miljoen euro.

“Het budget voor Antwerpen komt neer op zo’n 18 miljoen euro”, zegt woordvoerder van De Lijn Tom Van de Vreken. “Met dit budget wordt er net zoals de afgelopen jaren aan preventief onderhoud gedaan, aan curatief onderhoud (de problemen aanpakken wanneer ze zich stellen, red.) en aan vervangingsinvesteringen. Zo werd bijvoorbeeld recent de bocht in de Wolstraat en de Brederodestraat vervangen en zijn er binnenkort nog werken voorzien aan de Nationale Bank. Ook zal de wissel aan de Harmonie worden vervangen.”

Qua infrastructureel onderhoud wordt er voor Antwerpen 8,3 miljoen euro vrijgemaakt voor het tractienet, en 9,9 miljoen euro voor het onderhoud van de premetro en voor spoorvervangingen onder meer in de Cogels-Osylei, de Mechelsesteenweg-Belgiëlei, de Theunisbrug en het Duvelsplein.

Volgens Van de Vreken verschuift de focus van De Lijn de laatste jaren naar meer preventief onderhoud. “Nieuw is dat de opvolging vanaf nu systematisch en objectief meetbaar zal gebeuren, waardoor we beter prioriteiten kunnen stellen en de budgetten beter kunnen verdelen over de drie tramnetten.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio