Onflatterende sneaker van Balenciaga overal uitverkocht

Foto: IG

Mode

Onflatterende sneaker van Balenciaga overal uitverkocht

Print
Hij is lomp, hoogst onflatterend en heeft een prijskaartje van 695 euro. Toch is de Triple S, de nieuwe sneaker van Balenciaga, overal uitverkocht.

Het is niet de eerste keer dat het Franse modehuis hoge ogen gooit met een ‘fout’ ontwerp. In april vorig jaar lanceerde het bijvoorbeeld nog een peperdure handtas die wel erg op een shoppingtas van Ikea leek, in januari lanceerde het lederen haarrekkers met een gouden logo die voor 150 euro over de toonbank gingen, en vorige maand pakte het tijdens de London Fashion Week nog uit met schoenen die eruitzagen als Crocs, maar dan op plateauzolen. Telkens weer ging het om een ontwerp van creatief directeur Demna Gvasalia. Hij staat erom bekend graag de oppervlakkige kanten van de modewereld op de korrel te nemen.
 

Kopie

Voor de fans van de plompe sneakers is er goed nieuws. De Britse modeketen Topshop heeft met de Ciara Chunky Trainers schoenen in het gamma die qua model wel heel erg op de originele exemplaren lijken, voor een fractie (52 euro) van de prijs. Fashionista's op Twitter hebben ze alvast gespot en aan hun winkelmandje toegevoegd.

NIET TE MISSEN