Kasteel uit de vijftiende eeuw verkocht in Zandhoven

Print

Er komt een B&B in de koetshuizen. Foto: kma

Zandhoven - Een zakenpaar uit Broechem heeft het vijftiende-eeuwse waterslot Hof van Lyre in Zandhoven gekocht van de familie De Borrekens.

Na een grondige restauratie zal er onder meer een bed-and-breakfast komen in een van de koetshuizen en mogelijk een vergaderzaal of exporuimte op de begane grond.

Blijkbaar was het de jongensdroom van de man om ooit in een kasteel te wonen. Met Hof van Lyre komt die wens nu uit. De kopers, die voorlopig anoniem willen blijven, gaan het kasteel in ieder geval toegankelijker maken voor het publiek dan dat het tot dusver geweest is.

Kunstenaar Paul Ibou, die het kasteel dertig jaar pachtte, ontving er wel talloze hoge gasten. Ook de Zandhovense Week van de Amateurkunsten ging er één keer door en tijdens de jaarlijkse Kastelenwandeltochten mochten de wandelaars door het bos wandelen. Maar het bleef toch vooral een onbereikbaar stuk erfgoed.

De nieuwe eigenaars willen het prachtige kasteel meer openstellen. Het koetshuis tegen de straat, dat buiten de slotgracht ligt, wordt waarschijnlijk een bed-and-breakfast die de naam Hofeinde - naar de dreef waarin het kasteel ligt - krijgt. Je zal er ook kunnen ontbijten.

De vraagprijs in 2015 bedroeg 2,2 miljoen euro. Vorig jaar zakte de prijs tot 1.750.000 euro, een koopje voor een historisch slot met 5,5 hectare grond. Het is niet bekend hoeveel de nieuwe eigenaar uiteindelijk betaald heeft.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio