De mooiste make-uptrends voor het voorjaar

Het is moeilijk te geloven: op 21 maart is de winter officieel voorbij. Gezien het huidige weer blijven luchtige kleren beter nog even in de kleerkast, maar met lentefrisse make-up kun je wel al experimenteren. Vijf trends, gespot op de catwalk.

De huid als highlight

Een gezond ogende huid zoals zusjes Gigi en Bella Hadid is dé trend van de lente. Breng een vleugje highlighter aan op de neus, jukbeenderen en het voorhoofd voor een fris resultaat. Check wel even voor je de deur uitgaat - je wil niet dat je gezicht op een discobal lijkt. Houd de rest van je look zo naturel mogelijk.

Aquarel rond je ogen

Trek je in de badkamer terug om een aquarel te maken rond je ogen: denk aan lavendel, appelblauwzeegroen en andere pastelkleuren uit de natuur als oogschaduw. Voor trendsetters die al een beautytrend voor komende winter willen uitproberen: experimenteer gerust met citrusgeel of oranje wimpers.

Het zwarte lijntje 2.0

De cateye à la Amy Winehouse is he-le-maal terug. Van een fijn lijntje tot een dikke zwarte lijn boven je ogen: alles kan. Niet zo behendig? Met de juiste tools (lees: stencils en eyeliner stickers) creëer je een look die op het werk van een professional lijkt. Zwart genoeg gezien: ook een beetje kleur is modieus verantwoord.

Flashy lippen

Vorig jaar droegen we nog dieprode lippenstift als een vlek, vandaag mag het weer binnen de lijntjes en iets meer flashy. Van oranjerood tot fuchsia, een stift of gloss: zolang het maar kleurrijk is. Gezien op de catwalk van onder meer Maison Margiela, die er voor de gelegenheid een grafisch accent aan toevoegde.

Glitter

When in doubt… add glitter. Rond de ogen tot aan de slapen, op de lippen, in zilver of knalkleuren voor een vleugje disco: kies een zone van je gezicht om een accent aan te brengen met glitter. Subtiel of net heel opvallend. Ga je voor deze look, houd de rest van je make-up dan neutraal. Denk aan een zachte blos op de wangen of nude lippenstift.

NIET TE MISSEN