Broodfokker veroordeeld tot celstraf: “heuglijke dag voor de honden”

Dierenasielen uit heel Vlaanderen zakten naar Kasterlee af om zich over de mishandelde honderden viervoeters te ontfermen Foto: Bert De Deken

Broodfokker veroordeeld tot celstraf: “heuglijke dag voor de honden”

Print
Kasterlee -

Broodfokker Gerd W. uit Kasterlee is veroordeeld tot zes maanden celstraf en een boete van 12.000 euro wegens inbreuken op de dierenwelzijnswet. Hij krijgt ook een levenslang verbod op het houden van huisdieren.

Burgerlijke partij Gaia krijgt een schadevergoeding van 2.500 euro. Michel Vandenbosch spreekt van een heuglijke dag voor de honden. “Deze gangster heeft meer dan vierhonderd honden mishandeld en verwaarloosd als broodfokker. Ik ben het parket en de rechtbank zeer dankbaar dat ze dierenleed zo ernstig hebben genomen”

Zware verwaarlozing

De feiten waren in maart 2016 aan het licht gekomen, na het faillissement van Just Dogs. De beklaagde baatte via die vennootschap de Antwerpse Puppykennel en de Kempenaars Kennel in Kasterlee uit.

De meer dan vierhonderd honden die in de kennel in Kasterlee waren ondergebracht, waren verwaarloosd en ondervoed. Ze hadden vlooien, oormijt, oorontstekingen, huidgezwellen, ingegroeide nagels, darmparasieten enzovoort.

Gerd W. wilde de dieren voor een habbekrats verkopen aan zijn andere vennootschap, Dogs Unlimited, waarmee hij de kennel Milando Breeding in Temse uitbaatte, maar die vlieger ging niet op. De dieren werden er weggehaald en ondergebracht in verschillende asielen. Ook Dogs Unlimited werd begin 2017 failliet verklaard.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio