© PDR

Deze naam krijgt het nieuwe zwembadcomplex in Deurne

In Deurne zal er eind 2020 een gloednieuw zwembadcomplex zijn deuren openen. Zondag werd de naam van het complex bekendgemaakt in aanwezigheid van onder meer Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). Na een online wedstrijd kwam de naam ‘Sportoase Groot Schijn’ uit de bus.

bap

De stad Antwerpen en Sportoase sloegen in het najaar van 2017 de handen in elkaar om een multifunctioneel zwemcomplex te ontwikkelen dat voor iedereen toegankelijk is. Sportoase bleek het sterkste ontwerp te hebben. Buiten het bovenlokaal en een recreatief zwembad met onder meer glijbanen komen er ook een sportbad, een instructiebad en een schoonspringinstallatie. Aan het complex zijn ook een wellness en een fitnesscentrum voorzien.

Met een online wedstrijd werd aan buurtbewoners en andere geïnteresseerden gevraagd naar een naam voor het nieuwe complex. Uit 430 inzendingen werd een shortlist van tien mogelijke namen vrijgegeven waarop het publiek kon stemmen. ‘Sportoase Ruggeveld’ legde de uiteindelijke winnaar nog het vuur aan de schenen, maar ‘Sportoase Grote Schijn’ komt als meest gekozen naam uit de bus.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio