© rr

Vlaamse moeder trekt aan alarmbel nadat zoon door pesters in ziekenhuis belandt

Een 13-jarige tiener uit het West-Vlaamse Oudenburg is vrijdag met een zware hersenschudding opgenomen in het ziekenhuis, nadat hij hard aangepakt werd door twee pesters. Zijn moeder dient maandag klacht in: “Pesters, hou ermee op! Of willen jullie de dood van iemand op jullie geweten?”

Ryan Cockx werd vrijdagmiddag hard aangepakt door twee pesters in het Koninklijk Atheneum in Gistel. Na de laatste bel wandelde hij van de klas naar de schoolbus. “Twee jongens uit zijn klas hebben hem doen struikelen. Hij is met zijn hoofd op een steen terechtgekomen”, zegt zijn moeder Sara Bultinck. “Ryan is nog samen met zijn zus met de bus naar huis gekomen. Maar een buurvrouw, die zag hoe hij eraan toe was, heeft hem meteen naar het ziekenhuis gestuurd.”

Ryan moest daar vrijdagnacht én zaterdagnacht blijven. Hij had een zware hersenschudding opgelopen. En een gekneusd zelfbeeld.

Eerder geweld

“Ryan wordt al lang gepest. Vroeger in de lagere school was er nooit een probleem. Maar sinds hij naar de middelbare school in Gistel gaat, wordt hij gepest. Omdat zijn onderkaak een beetje naar voor zit.”

“Hij wordt vooral uitgescholden. Hij eet nog amper, en kan ’s nachts de slaap niet vatten. Maar er was ook al eerder geweld. Op de schoolbus hebben ze al eens zijn veters aan elkaar gebonden, zodat hij van het trapje naar beneden donderde toen hij wou uitstappen. Hij had een zware kniewonde.”

Klacht neerleggen

Maandag stapt de moeder naar de politie om klacht neer te leggen tegen de twee pesters. “Op school hebben ze al eens een groepsgesprek gehouden, en er is een zorgleerkracht aangesteld. Maar het helpt allemaal niet.”

Ze doet een oproep, naar alle pesters: “Pesters, laat elkaar met rust. Je maakt enkel iemands leven kapot. Of willen jullie een dode op jullie geweten, wat jullie voor de rest van jullie leven zullen meedragen.”

Nu in het nieuws