© atv

© Google Street View

1 / 2

Rijdende tram zwaar beschadigd: “Dit waren geen stenen”

Tussen het Sportpaleis en het Centraal Station in Antwerpen is in de nacht van zaterdag op zondag een rijdende tram 12 zwaar beschadigd geraakt. Drie ruiten zijn aan de rechterzijde verbrijzeld. Passagiers vertellen aan VTM dat ze ‘knallen’ hadden gehoord. Wat precies de oorzaak is, wordt nu onderzocht. Eén getuige spreekt over kogelgaten.

ph, bap

© atv

“De trambestuurder vernam van een passagier dat er enkele ruiten beschadigd waren”, zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie aan VTM. “De beschadigingen zouden aangebracht zijn tussen het Stuivenbergplein en de Dambruggestraat. De bestuurder had zelf niets opgemerkt.”, aldus nog Bruyns. De politie is naar het De Coninckplein gereden om de zaak verder te onderzoeken.

“We hebben geen aanwijzingen van schoten”, zegt De Lijn-woordvoerder Tom Van De Vreken. “Dat zal moeten blijken uit het onderzoek van de politie. Wat de reizigers wel gehoord hebben, is de klap door de schade aan de ruiten. Dit beveiligingsglas kan geen verwondingen veroorzaken.”

“Kogelgaten”

© atv

Volgens ooggetuigen ontstond er meteen paniek op de tram, aldus nog VTM. “We waren op weg van de Lotto Arena naar Antwerpen-Centraal”, zegt een getuige anoniem aan VTM NIEUWS. “Na ongeveer twee haltes hoorden we plots luide knallen, uit reflex zijn we op de grond gaan liggen. Er waren kogelgaten in het raam net boven ons hoofd.” De tram reed nog even door en stopte daarna. Alle passagiers zijn uitgestapt. Niemand raakte gewonden.

“Dat was schrikken want je beseft het op het moment zelf niet”, zegt passagier Dave Meervis aan atv. “Als je naar de foto’s kijkt, zie je dat de inslagen mooi op één lijn liggen. Elke keer aan een stoel en aan de deur. Dit is gemikt, niet zomaar steenslag die inslaat. Nadien kwam het besef dat er geschoten was.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio