© mpics

Dessel wipt over Knokke naar de tweede plaats na doelpunt van Breugelmans

In een rechtstreeks duel voor de tweede plaats kon Dessel de drie belangrijke punten op zak steken na een doelpunt van Jari Breugelmans op het uur zodat de Kempenaren de tweede plaats overnemen van de kustjongens.

Francis Van Hoof

Op een ijzige grasmat en de bijhorende wind was het niet makkelijk voetballen voor beide teams, maar de beste start was wel voor Dessel dat dreigde via Gerits en Tilburgs. Aan de overzijde was er gevaar van Staelens en Buysse na een tactisch vrij behoorlijke eerst helft met twee aan mekaar gewaagde teams.

Na rust was er veldoverwicht van de thuisploeg en dat werd omgezet in een fraai doelpunt van Jari Breugelmans op aangeven van Ben Yagan die met de buitenkant van de rechter voet de Desselse pocketspits bediende. De bezoekers namen risico’s met de inbreng van nieuw aanvallend bloed, maar een uitgekookt Dessel hield stand en kwam nog aan de beste mogelijkheden, maar Vansimpsen kon tot tweemaal toe niet afwerken. In de slotfase kon Knokke voor het eerst na rust dreigen na een poging van de ingevallen Dhondt, maar zijn poging ging over. Nipte, maar verdiende zege van de thuisploeg.

Doelpunt: 60’ Breugelmans 1-0

Gele kaarten: 42’ Cobbaert, 78’ Yagan

Scheidsrechter: Gert Deckers.

MEER OVER KFC Dessel Sport

Meer voetbalnieuws