Tiener (13) klem in wasmachine nadat bizarre uitdaging helemaal verkeerd loopt

Een Colombiaanse tiener zat enkele uren in een netelige situatie nadat hij was vastgeraakt in een wasmachine, waardoor hij enkel nog zijn hoofd kon bewegen. De jongen had zich aan een uitdaging gewaagd, die wordt verspreid via sociale media, waarbij mensen even in een wasmachine kruipen. De jongeman werd uiteindelijk bevrijd door de brandweer en hield er alleen maar wat blauwe plekken aan over. En hoewel de uitdaging verkeerd afliep, heeft hij zijn virale video wel te pakken.

pjv

Er circuleren talloze uitdagingen op sociale media, waarvan enkele een goed doel pogen te helpen en relatief onschuldig zijn. Andere uitdagingen zijn echter levensgevaarlijk of ronduit bizar. De zonderlinge wasmachine-uitdaging - what’s in a name? - daagt mensen uit om in het toestel te kruipen en video’s ervan op sociale media te publiceren. De uitdaging is voor zover bekend nog niet opgedoken in België en na het zien van bovenstaande beelden is dat maar goed ook.

De Colombiaanse tiener profiteerde van de afwezigheid van zijn ouders om de uitdaging aan te gaan en kroop in een wasmachine. Het liep echter helemaal verkeerd toen de dertienjarige jongen plots besefte dat hij klem zat en enkel nog zijn hoofd kon bewegen. Hij schreeuwde moord en brand, maar kon zich geen vin verroeren tot de hulpdiensten plots arriveerden. De buren hadden hem horen schreeuwen en samen met de politie was de brandweer erin geslaagd de deur van de woning te forceren.

De brandweer probeerde eerst te helpen door de machine op haar kant te zetten, maar de jongen slaagde er niet in om zichzelf uit zijn benarde situatie te bevrijden. De reddingswerkers slaagden er uiteindelijk toch in om de jongen uit de wasmachine te trekken. De bevrijde tiener controleerde snel of alles nog naar behoren werkte en zat vol rode vlekken. “Mijn rug”, kreunt hij, terwijl hij door het huis strompelt om zijn stramme spieren weer los te schudden. De tiener raakte niet gewond, maar zijn ouders kregen de raad om hem niet meer alleen thuis te laten.