© kma

© kma

© kma

1 / 3

"Pjeedestal plaatst creatieve mensen op een voetstuk"

Hou je van kunst en paarden? Of ben je op zoek naar een uniek bronzen figuurtje van je sterrenbeeld? Of altijd zelf al iets creatiefs willen doen maar nooit de tijd gevonden om naar de academie te stappen? Dan is Pjeedestal misschien iets voor u.

Kristin Matthyssen

Kunstliefhebbers en creatievelingen kunnen dit weekend 17 en 18 maart tussen 13 en 20u naar de opendeur van Pjeedestal in de Kreupelstraat 31 in Emblem.Pjeedestal is een vrij nieuwe creatieve workshopruimte, temidden van de boomgaarden en dieren, waar cursussen zoals het beschilderen van zijde en waaiers worden gegeven. Gastvrouw is Evelyn Pieters. Kunstenares A. Tinne Vereeck uit Emblem is er lesgever. “Je moet het zien als een laagdrempelig coworkinghuis waar we artistieke mensen graag op een voetstuk zetten, vandaar de naam”, typeert Evelyn haar project. “Als de lente aanbreekt, willen we ook workshops plein-airschilderen geven.”

Deze opendeur is meteen de opening van de splinternieuwe Pjeedestal-exporuimte, waar ook jonge kunstenaars hun werk gaan kunnen tonen. Evelyn Pieters stelt er haar bronzen figuren tentoon en beschilderde waaiers. A. Tinne Vereeck exposeert een selectie van haar olieverfschilderijen. Omdat Evelyn een groot paardenliefhebber is, zijn de edele viervoeters een belangrijk thema in haar werk. Ook A. Tinne Vereeck schildert veel paarden, vaak in opdracht van paardeneigenaars. Zo moest ze in het verleden veel paarden schilderen voor sjeiks in de Emiraten.

De ligging van Pjeedestal is ideaal. Zo kunnen creatieve meisjes of vrouwen er een workshop volgen, terwijl manlief met zijn fiets de Neteboorden verkent of een pint gaat pakken in Lier.Info@pjeedestal.be

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio