© rr

Vriend van vermoorde Eleanore (27) blijft aangehouden

Babur Yoldash (22), de man die ervan word verdacht afgelopen dinsdag zijn vriendin Eleanore ‘Noor’ De Strijcker (27) te hebben omgebracht in haar huis in de Herentalse wijk Kleerroos, blijft aangehouden. Dat besliste de raadkamer vrijdag in Turnhout.

hhm

De advocaat van Yoldash deelt mee dat hij, in samenspraak met zijn cliënt, niet om de vrijlating heeft gevraagd. En dat ook tijdens het lopende onderzoek en tot de verwijzing naar de rechtbank niet zal doen.

Het lichaam van Eleanore De Strijcker werd dinsdagmiddag in haar huis in de wijk Kleerroos gevonden. Haar twee jonge kindjes waren op dat moment thuis, ze werden nadien opgevangen door de ouders van het slachtoffer.

Nog diezelfde dag werd in Limburg Babur Y. opgepakt, de vriend van het slachtoffer. Hij werd woensdag de hele dag verhoord en heeft volgens het parket intussen gedeeltelijke bekentenissen afgelegd: de man geeft toe dat er “iets gebeurd is”, maar blijft vooralsnog vaag in zijn verklaringen en stelt dat hij zich het precieze moment van de feiten niet goed kan herinneren.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio