VIDEO. Sea Life verwelkomt eerste pluizige babypinguïn van het jaar

In het Sea Life Blankenberge was er vrijdag reden tot vieren, want het maritiem centrum mocht de eerste babypinguïn van het jaar verwelkomen. Het kuikentje werd ’s ochtends geboren en weegt 82 gram, een gezond gewicht. Al blijft het toch nog even opletten geblazen.

jve

“Op dit moment is het kuiken nog erg jong en zwak.”De eerste veertig dagen van hun leven moeten babypinguïns binnen blijven bij hun ouders”, vertelt dierenverzorgster Tiffany Defonseca. “Zodra de donzen vacht van de kuikens plaats heeft gemaakt voor waterdichte veren kunnen ze naar buiten.”

Pas dan zal de nieuwe bewoner ook te bewonderen zijn voor het publiek. Het kuikentje heeft nog geen naam, die zal worden gekozen door de adoptieouders van het diertje. Ook over het geslacht is er nog geen duidelijkheid. “Pas na enkele maanden kan een dierenarts met behulp van een bloedafname een DNA-test uitvoeren om het geslacht te bepalen”, geeft Defonseca nog mee.

De ouders van het kuiken zijn Winny en Luk. De dierenverzorgers zijn alvast blij dat het kweekprogramma, dat werd opgestart om een mooie reserve kan aan te leggen voor wanneer de Humboldt pinguïn (een bedreigde diersoort, nvdr.) zou uitsterven, zijn vruchten afwerpt.