© Walter Saenen - WAS

Dronken brokkenpiloot trekt spoor van vernieling door Paardenmarkt

Een dronken brokkenpiloot heeft donderdagochtend een spoor van vernieling getrokken op en rond de Paardenmarkt. Hij probeerde te voet te vluchten, maar werd opgepakt en is zijn rijbewijs kwijt.

dvd

Het begon op de Paardenmarkt. Een autobestuurder werd daar langs achter aangereden terwijl hij voor het rood licht stond te wachten. Toen hij uitstapte om verhaal te halen, reed de man die hem had aangereden door. Verder in de straat raakte hij nog een auto. De bestuurder daarvan werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Ook een geparkeerd voertuig raakte beschadigd tijdens de vlucht. Uiteindelijk liet de verdachte zijn auto achter op de Paardenmarkt. In dat voertuig werd een fles drank aangetroffen. De verdachte zette het te voet op een lopen. Een ploeg van de Mobiele Eenheid kon hem in de Vondelstraat onderscheppen.

“De 27-jarige chauffeur vertoonde duidelijke tekenen van dronkenschap en testte positief op een ademanalyse”, zegt de Antwerpse politie. “Hij werd bestuurlijk aangehouden voor openbare dronkenschap en zijn rijbewijs werd ingetrokken. De auto bleek bovendien niet geldig verzekerd en werd getakeld.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio