© Victoriano Moreno

Extra toezicht rond Middelheimziekenhuis na meldingen over “verdachte man”

De politie houdt verhoogd toezicht in de buurt van het Middelheimziekenhuis nadat een aantal personeelsleden melding had gemaakt van een verdacht persoon. Vier jaar geleden zorgde een verkrachter in de buurt van het ziekenhuis voor een angstpsychose. “Gezien die geschiedenis nemen we de zaak ernstig”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom.

dvd

Er zijn nog geen aangiftes gedaan bij de politie, maar er zijn wel meldingen binnengekomen van een verdachte persoon die personeelsleden van het Middelheimziekenhuis op een opdringerige manier achtervolgt tot aan hun auto. “Dat nemen we ernstig”, zegt woordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie. “We houden extra toezicht en aan interventieploegen is meegedeeld dat meldingen uit de omgeving van het ziekenhuis met verhoogde aandacht moeten worden opgevolgd.” De man zou nooit fysiek contact hebben gemaakt.

Het ziekenhuis had vier jaar geleden wel al te kampen met een verkrachter. Eén vrouw werd ‘s avonds verkracht in het Nachtegalenpark, niet ver van het ziekenhuis. Er werd toen een robotfoto verspreid van een wat mollige, vermoedelijk allochtone man, maar er werd nooit iemand gearresteerd voor de feiten.

Naast de politie is ook de ziekenhuisdirectie extra alert. “Onze CEO heeft vanochtend een mail gestuurd naar alle personeelsleden en hij volgt de zaak persoonlijk op”, zegt Renée Willems van ZNA, dat het Middelheimziekenhuis uitbaat. “In de mail staan een aantal richtlijnen waarvan we vragen dat het personeel ze volgt, zoals niet alleen over de parking lopen en alleen verlichte paden te volgen. De interne veiligheidsdienst heeft zijn rondes tijdelijk ook verlengd tot 22.30 uur.”

Het eerste incident zou in december hebben plaatsgevonden, waarna het een tijdje stil werd. In maart kwamen er dan drie nieuwe meldingen.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio