© Photo News

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Bewakingsbeelden opgedoken van moment dat voetgangersbrug in Miami instort

Op de sociaalnetwerksite Twitter zijn bewakingsbeelden opgedoken van het moment dat de voetgangersbrug in Miami instortte. De betonnen constructie kwam donderdag naar beneden en belandde op meerdere wagens. Er vielen al zeker zes doden en tien gewonden.

kmlo

Het fragment kwam aanvankelijk op de Twitter-account van Joel Franco terecht. De man kon via zijn smartphone beelden opnamen die een bewakingscamera in de buurt van de brug had vastgelegd. In totaal duurt de clip amper vijf seconden, maar het is wel voldoende om te zien hoe de voetgangersbrug in een fractie van een seconde tegen de grond gaat. Wagens die tijdens het incident toevallig onder de brug stonden, hadden geen schijn van kans, terwijl anderen maar op het nippertje ontsnapten aan de brokstukken.

Timelapse

Ook een timelapse waarop de plaatsing van de brug te zien is, doet intussen de ronde. Die video werd al op zaterdag 10 maart op sociale media gepost door Florida International University. Het gaat om de volledige installatie van de 950 ton zware voetgangersbrug.

(Lees verder onder de video)

In totaal was er amper zes uur nodig om de klus te klaren, wat opmerkelijk sneller is dan normaal. De arbeiders maakten immers gebruik van een techniek genaamd ‘Accelerated Bridge Construction’. Op die manier konden ze het risico op ongevallen verkleinen voor zowel de bouwvakkers als voetgangers en had ook het verkeer minder last van de werkzaamheden. Sinds het zware incident gebeurde, is de speciale techniek onderwerp van discussie.

Op het moment van het ongeval mochten voetgangers nog niet gebruikmaken van de brug. Het volledige project omtrent de constructie was immers nog verre van afgewerkt. Normaal gezien ging de voetgangersbrug pas volgend jaar opengaan. Wat de oorzaak is van de instorting, is voorlopig niet duidelijk.