© Photo News

Vrouw van Donald Trump Junior vraagt scheiding aan

Vanessa Trump zet een punt achter haar huwelijk met de oudste zoon van de Amerikaanse president Donald Trump, Donald Trump Jr. Dat meldden Amerikaanse media.

svg,svg

Het 40-jarige ex-model en Donald Trump Jr. kiezen voor een scheiding met onderlinge toestemming. “Na twaalf jaar huwelijk hebben we besloten om onze eigen weg te gaan”, klinkt het in een gezamenlijke mededeling. “We zullen altijd een enorm respect hebben voor elkaar en voor onze families. We hebben vijf prachtige kinderen samen en zij blijven onze topprioriteit. We vragen u om privacy in deze periode.”

Het koppel werd in 2003 door vader Trump aan elkaar voorgesteld op een modeshow. Ze trouwden in 2005 in Mar-a-Lago, Donald Trumps luxeresort in Florida, en kregen drie zonen en twee dochters.

Poederbrief

Donald Trump Jr. leidt sinds zijn vader president werd de Trump Organization, de holding voor de zakelijke belangen en investeringen van Donald Trump. Hij doet dat samen met zijn broer Eric. De afgelopen maanden kwam Trump Jr. onder vuur te liggen omdat hij tijdens de Amerikaanse verkiezingscampagne in 2016 een ontmoeting had met een Russische advocate die hem informatie had beloofd die Hillary Clinton kon besmeuren.

Vanessa Trump werd op haar beurt vorige maand nog veiligheidshalve naar het ziekenhuis gebracht, nadat ze een brief met een onbekende witte substantie had geopend. Die was naar hun woning in de New Yorkse wijk Manhattan gestuurd, maar bleek achteraf onschuldig.

MEER OVER Donald Trump