© BFM - VDAA

© BFM

1 / 2

Geen spijkerbommen, maar handgranaten zorgen voor grote ravage aan wagens en huizen in Deurne

De twee ontploffingen in de Van Heystveltstraat in Deurne-Noord zijn veroorzaakt door handgranaten van Oost-Europese origine. Dat bevestigt het parket aan onze redactie. Zeven woningen en zestien voertuigen raakten beschadigd. Naar de daders is voorlopig geen spoor, de link met het drugsmilieu wordt onderzocht.

JoRo, VDAA

© bfm

Het was ’s nacht rond 2u45 toen de buurt wakker schoot door twee luide explosies. Toen de brandweer en hulpdiensten ter plaatse kwamen werd vastgesteld dat in heel wat huisgevels inslagen zaten van kleine metalen deeltjes. Enkele ruiten waren beschadigd en een vijftiental wagens liepen schade op. Er waren wagens met platte banden, kapotte ruiten en met heel wat projectielinslagen.

Het eerste deel van de straat werd in eerste instantie volledig ontruimd. Bewoners van een aantal huizen moesten zeker meer dan een uur hun huis verlaten, alvorens weer binnen te mogen.

© VDAA

Het labo kwam ook ter plekke en de dienst DOVO levert bijstand aan het onderzoek. Er werd vastgesteld dat er aan een huis en op het midden van de straat een soort van bom werd geplaatst.

Wie achter deze aanvallen zit wordt nog onderzocht. Alle pistes blijven open. Er wordt ook rekening gehouden met een afrekening in het drugsmilieu.

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) heeft het onderzoek overgenomen van de Lokale Politie.

© VDAA

© VDAA

© VDAA

© BFM

© BFM

© BFM

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio