© Radio 1

Er zit muziek in het weekend: acht concerten in en rond Antwerpen

Vandaag, vrijdag, zijn alle ogen gericht op ex-K3 Karen Damen, die in de Lotto Arena haar eerste soloplaat aan de wereld voorstelt. Maar het is dit weekend (gelukkig) niet alleen Damen wat de klok slaat. GvA selecteerde acht concerten die meer dan de moeite waard zijn, en die nog enkele lege zitjes in de aanbieding hebben.

Peter Briers

Karen Damen Solo

Karen Damen maakte de laatste maanden werk van haar ultieme droom: de opname van een soloplaat. “Ik was als kind jaloers op ‘Kinderen voor Kinderen’", zegt Damen. "Die waren zo oud als ik en hadden al een eigen album. Dat wil ik ook, dacht ik toen.” Of het prettig luisteren is naar dat solo-album van Damen, dat weten we vanavond.

Praktisch: op 16/03 (18.30u) in de Lotto Arena. Tickets kosten tussen 35 en 40 euro. www.teleticketservice.com

Pieter Embrechts

In 2016 verscheen het langverwachte nieuwe Nederlandstalige dubbelalbum van Pieter Embrechts. Samen met het SunSunSun String Orkestra trekt Embrechts nu langs de Vlaamse podia om de liedjes voor te stellen, met strijkersarrangementen van o.a. Tom Pintens en Steven Cornillie.

Praktisch: op 16/03 (20.15u) in CC De Kern, Wilrijk. Tickets kosten 20 euro. www.ccdekern.be

Condor Gruppe

Condor Gruppe is een Belgische band die in 2012 werd opgericht door Michiel Van Cleuvenbergen en Jan Wygers, en werd aangevuld met leden van Flying Horseman, Meuris en White Circle Crime Club. Verwacht sferische, uitgesponnen jams en geluiden uit zuid, oost en west.

Praktisch: op 16/03 (20u) in De Roma. Tickets kosten 14 euro. www.deroma.be

Harry Styles

‘Harry Styles’, het debuutalbum van euh, Harry Styles, verscheen vorig jaar en landde onmiddellijk in de wereldwijde hitlijsten. Toen hij zijn eerste wereldtournee aankondigde, ging de reservatielijn flink in het rood. De jonge vedette staat dit weekend op de bühne van het Sportpaleis.

Praktisch: op 16/03 (18.30u) in het Sportpaleis. Tickets kosten tussen 46 en 71 euro. www.sportpaleis.be

Editors

Weinig bands die op zo’n korte tijd zoveel hits hebben verzameld als deze Britten. ‘Racing Rats‘ en ‘Smokers Outside The Hospital Doors’, om er maar twee te noemen. Editors staan voor een crossover tussen gitzwarte newwave-songs en poppy nummers.

Praktisch: op 17/03 (18.30u) in het Sportpaleis. Tickets kosten tussen 40 en 50 euro. www.editorsofficial.com

A Night at the Opera

De eerste editie van ‘A Night at the Opera’ wordt een aaneenschakeling van fragmenten uit de Italiaanse opera. Van Rossini’s ouverture ‘La Gazza Ladra’ en Donizetti’s romantische ‘L’Elisir d’Amore tot Puccini’s ‘Tosca’ en ‘Turandot’.

Praktisch: op 17/03 (20u) in de Antwerpse Stadsschouwburg. Tickets kosten tussen 29 en 55 euro. www.stadsschouwburg-antwerpen.be

Gers Pardoel

Gers ‘Bagagedrager' Pardoel dankt zijn populariteit in Vlaanderen aan zijn deelname aan ‘Liefde voor muziek’, al wordt dat in muziekkringen afgedaan als een regelrecht understatement. In slechts vier weken vlogen bijna alle tickets voor zijn grote arena-optreden in Antwerpen de deur uit.

Praktisch: op 17/03 (20u) en 18/03 (19u) in de Lotto Arena. Tickets kosten tussen 24 en 39 euro. www.gerspardoel.nl

Quintessence BigBand feat. Ibernice McBean

Jazzzangeres Ella Fitzgerald zou in april 2017 honderd jaar geworden zijn. Dat viert de Quintessence BigBand met Ibernice McBean in een hoofdrol. De Nederlandse zangeres is vocal coach bij The Voice van Vlaanderen, gastprofessor aan het conservatorium van Gent en zangeres in de show ‘Motown Supremacy’.

Praktisch: op 18/03 (15u) in De Roma. Tickets kosten 18 euro. www.deroma.be

Tips om te Doen!