© Sylvain Liekens

Omgeving Den Boomgaard krijgt grondige beurt

Rond de evenementenhal Den Boomgaard hebben ook de senioren en jongeren hun vaste ontmoetingspunten. Daar worden ingrijpende werkzaamheden uitgevoerd die in totaal ruim 400.000 euro vergen.

Sylvain Liekens

Schepen Roel Vermeesch (Open Vld) die verantwoordelijk is voor gebouwen legt uit: “Na het vertrek van de keramieklas kunnen we die ruimte laten aansluiten bij de polyvalente zaal. De senioren kunnen die ruimte ook gebruiken We kunnen meteen meer bergruimte voorzien.. Voor jeugdhuis Krejoel voorzien we een nieuwe ingang en een geluidssas. Bij de senioren voorzien we een toilet dat bruikbaar is voor rolstoelgebruikers.”

Ook aan de andere kant van Den Boomgaard wordt gesleuteld. “We willen het daar verkeersveiliger maken. Het moet mogelijk blijven om er iemand te laten in - of uitstappen maar de echte parkeerplaatsen voorzien we achteraan Dat wordt ook de manier om weg te rijden. De skateramp plannen we dichter tegen de sporthal. Achteraan de site plannen we ook nog extra opslagruimte.

Aan de voorzijde willen we fietsbeugels”

Johan De Ryck ( N-VA) en zijn fractie onthielden zich omdat ze vonden dat het oorspronkelijk budget van 270.000 euro wel fel werd overschreden en ze maakten ook bezwaren tegen het gedeeltelijk rooien van het groenscherm..

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio