© vtm

© LILY LEYS

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Antwerpen opent rouwregister voor overleden Bernard ‘Bompa Lawijt’ Verheyden (79)

De Antwerpse theater- en tv-acteur Bernard Verheyden is donderdagochtend op 79-jarige leeftijd overleden. Dat wordt bevestigd door zijn familie aan onze redactie. Verheyden raakte vooral bekend door zijn rol als Bompa Lawijt in de VTM-serie ‘Chez Bompa Lawijt’, die in de jaren ‘90 op tv liep. Hij overleed aan de gevolgen van een hersenbloeding. De stad Antwerpen opent vanaf vrijdagvoormiddag een rouwregister in de stadswinkel.

joro

Bernard Verheyden speelde in de jaren ‘80 en ‘90 geregeld mee in theaterstukken van het Echt Antwaarps Teater van Ruud De Ridder, maar werd bij het grote publiek bekend als het personage Bompa Lawijt uit de tv-reeks ‘Den Bompa’, die tussen 1989 en 1994 op VTM liep.

In 1994 volgde er een spin-off op die serie ‘Chez Bompa Lawijt’, waarin Bernard Verheyden de hoofdrol vertolkte, als luidruchtige, opvliegende hoteleigenaar. Van de serie werden 60 afleveringen ingeblikt.

Daarnaast was de Antwerpse acteur ook één van de vaste panelleden in het moppenprogramma HT&D. Ook voor ‘Chez Bompa Lawijt’ speelde Verheyden al tientallen rollen in programma’s en reeksen van de toenmalige BRT. In ‘Wij, Heren van Zichem’ gaf hij gestalte aan de rol van Sepke.

Bernard Verheyden was getrouwd met actrice Denise Zinnerman. Zij overleed in 2004 aan de gevolgen van een bloedvergiftiging, waarop Bernard Verheyden wedwuwnaar werd.

Bernard Verheyden was de broer van actrice Mieke Verheyden, de schoonbroer van acteur Bert André en dus ook de oom van hun beider dochter, Sandrine André, die eveneens actrice is.

Rouwregister

Het Antwerpse stadsbestuur betuigt zijn oprechte deelneming aan de nabestaanden van de overleden Bernard Verheyden. Vanaf vrijdag 10 uur wordt er in de stadswinkel aan de Grote Markt een rouwregister geopend, tot en met de dag van de begrafenis. De stadswinkel is elke dag open van 10 tot 17 uur.

De intro van de tv-reeks ‘Chez Bompa Lawijt’:

Vastgoed

Jobs in de regio