P&R zone op Havanasite krijgt vorm: “binnenkort op kwartiertje naar Centraal Station”

Print
Antwerpen / Luchtbal-Rozemaai -

De nieuwe P&R hub aan de Havanasite op de Noorderlaan krijgt stilaan vorm. Schepen van mobiliteit Koen Kennis opende er vanmorgen een nieuw fietspaviljoen, dat plaats biedt aan 440 fietsen. Via een directe aansluiting kunnen fietspendelaars meteen de tram of bus opstappen.

De nieuwe fietshub is goed nieuws voor wie bijvoorbeeld in Ekeren of nog verder woont. Je kan er makkelijk je fiets kwijt én er is een vlotte doorstroming richting stad via het openbaar vervoer. Al staat dat laatste nog niet helemaal op punt. Er moeten immers nog wat nieuwe tramlijnen in gebruik genomen worden, maar volgens Koen Kennis sta je in de toekomst op een kwartiertje van aan de Havanasite aan het Centraal Station.

Ook voor automobilisten is dat goed nieuws. Momenteel beschikt de site over een tijdelijke park-and-ride, goed voor een honderdtal wagens. Die zal worden vervangen door een gloednieuw parkeergebouw, voor 1800 wagens. Zo kan je met de wagen van op de A12 of de E19 vlot overstappen op het openbaar vervoer richting centrum, of gebruikmaken van het Velo-station ter hoogte van het politiekantoor. Het parkeergebouw wordt gerealiseerd door aannemer Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel en de stad Antwerpen. De bouw start in 2019.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio