Deel van fietssnelweg Mechelen-Leuven wordt gerenoveerd

Archiefbeeld. Foto: BART DEWAELE

Deel van fietssnelweg Mechelen-Leuven wordt gerenoveerd

Print
Mechelen -

Het jaagpad langs het kanaal Leuven-Dijle tussen de Trianonlaan en de Lotelingstraat in Mechelen wordt in een nieuw jasje gestoken. De werken starten op 19 maart en zullen een drietal maanden duren.

Eind 2015 werd gestart met het wegwerken van de versmalling op het kanaal Leuven-Dijle ter hoogte van de duiker van de Barebeek in Muizen. “Die werken namen wat meer tijd in beslag dan oorspronkelijk gepland, maar werden intussen afgerond”, klinkt het. “Dat betekent dat nu werk kan worden gemaakt van de vernieuwing van het jaagpad op deze locatie. Daarbij wordt in één beweging het ganse jaagpad tussen de brug in Hofstade en de Mechelse Lotelingstraat aangepakt, goed voor zo’n 2,5 kilometer.”

Tijdens de werken geldt een omleiding via de andere kanaaloever of de Leuvensesteenweg. Het einde van de werken is - afhankelijk van de weersomstandigheden - voorzien tegen uiterlijk half mei. Het gaat om een investering van 242.000 euro.

“Ik wil meer Vlamingen verleiden om te kiezen voor de fiets”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. “Dit is een heel gerichte investering om het fietscomfort op de fietssnelweg Mechelen-Leuven nog verder te verhogen. Zo wordt die fietssnelweg nóg aantrekkelijker, ook voor pendelaars die op zoek zijn naar een sterk alternatief voor de file.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio